loader-logo

Ocelli Project: gjennomsiktige metodikk i etterforskning

Ocelli-prosjektet startet som et svar på rettsforfølgelsen av rohingya-folket i Myanmar. I desember 2021 publiserte Ocelli Project funnene sine hvor de kunne vise til 38 000 bygninger som hadde blitt ødelagt, hvor av 24 000 av disse hadde tydelige brennskader. De gjorde det meste, om ikke alt dette, eksternt og frivillig. Det er en av årets mest imponerende åpen kildekode-etterforskninger og fortjener mye ros.

Da Ocelli-prosjektet kunngjorde funnene sine, gjorde de mer enn bare å publisere en lang lesning i et tidsskrift eller et magasin. De publiserte funnene sine på et dedikert nettsted sammen med detaljert geospatial analyse, en komplett database med over 600 oppføringer, og deres metodikk. De samarbeidet med C4ADS for publikasjonen.

Deres gjennomsiktige metodikk har flere effekter. For det første lar det skeptikere gjennomgå arbeidet og gjenskape funnene deres. For det andre kan det virke som veiledning for alle som prøver å starte et lignende prosjekt andre steder – som med Tibet Research Project. Til sist, så gir det forskere tilgang til innsikt angående folkemordet langveisfra og gir referanse og verifisering for andre åpen kildekode-data. Ocelli-prosjektet er definisjonen på etterforskning som et offentlig tjeneste utført riktig.

Sjekk ut prosjektet her.

Følg dem på twitter.